Overblikket: Game over

title

Overblikket: Game over

author

real_author

Atle Enersen

intro

Hver sesong har sin ende, enden på denne vil huskes lenge. Ikke på grunn av de sportslige kvalitetene, eller mangel på slike. Nei, den vil huskes for at den endte uten sluttspill og kvalifiserings-spill på grunn av Korona-virusets herjing.

body

Onsdag denne uken kom beskjeden fra ishockeyforbundet om at all aktivitet innstilles, avlyses. Det kåres ingen Norgesmester i 2020. Det eneste som gjenstår er bestemme hva som skal skje med kvalifiseringsspillet.

Mitt tips er at Get-ligaen 2020/21 går med de ti lagene som utgjorde Get-ligaen 2019/20. Lagene som skulle deltatt i kvalifiseringen fra 1. divisjon er per definisjon ikke sportslig kvalifisert, mens de to nederste i Get-ligaen ikke har fått sine plasser utfordret.

Tirsdag pushet Storhamar kraftig på for å få startet opp sluttspillet under påskuddet at de ville tape millioner hvis så ikke skjedde. De ville stappe 6500 bønder inn i siloen på Hamar for å få penger til å dekke over at de sannsynligvis sitter på en gjeldsbombe de ikke klarer håndtere uten sluttspill samt passe på at alle ble smittet.

Og utover torsdagen kom meldinger om hodeløs pengebruk og at konkurs-spøkelset lusker i kulissene. Truer. Spøkelset hvisker 6 millioner minus.

6 millioner de ikke har.

Vi skal ikke godte oss over Storhamars problemer, men de har kommet i stand fordi de har budsjettert med semifinaler i sluttspillet og så kjørt på og brukt penger som fulle sjømenn. Uten de pengene semifinale ville gitt klarer de ikke betjene gjelden.

Bad move å regne inn semifinalepenger før de faktisk er spilt. Semifinalene altså. De har ende ikke meg bekjent vært i pokelag.

Og skal huske på at det ikke er lenge siden vi var der sist selv. Og jeg sier sist for dette går i sykluser for nesten alle lag i Get-ligaen.

Men hvorfor er det sånn?

Hvorfor synes det som om norske ishockeyklubber minus Stavanger Oilers lever i kortere eller lengre sykluser hvor de med nødskrik slipper å bli dyttet inn døra hos Namsmannen.

Alle i ligaen ønsker enten edelt metall eller fornyet kontrakt. Det koster uansett drøm. Noen satser og gambler, og det gå nesten alltid galt. Det er faktisk så enkelt.

Jeg har sagt det før; norske ishockeyklubber må sette tæring etter næring.

Seriøst.

Så får de heller bygge seg sakte opp, veien mot toppen, en tregere en, kan være vel så morsom hvis gjør det sammen. Jeg har selv vært med Vålerenga fotball ned i 1. divisjon et par ganger. Selve veien ned er blytung. Veien opp var en fest – fordi vi gjorde det til en fest.

Vi klarer oss fiin-fint uten Storhamar et par år.

God natt, Vålerenga. Hvor hen du er…

images