Overblikket: Med minst mulig margin

title

Overblikket: Med minst mulig margin

author

real_author

Atle Enersen

intro

Vålerenga benyttet torsdag aften til å rasere guttene fra siloen på Hamar anført av St. Patrick Thoresen hele 3-2 etter spilleforlengelse. Til pass for dem, de kjepphøye oppkomlingene. Storhamar hadde i realiteten ikke noe å spille for, men ga Vålerenga kamp til døren.

body

Hvor mye de enn ville disse så gule og blå, klarte de ikke å spille oss vekk fra 3. plass på tabellen, og dermed bronse i serien. For oss gjenstod da Grüner i Grünerhallen lørdag, det var årets siste seriekamp, og mye rart skulle hende om vi ikke skulle vinne den kampen.

Veldig mye rart.

Og vi tapte kampen med klar margin, men vant kampen om bronse med minst mulig margin. Ett lusent poeng. Stjernen slo Lillehammer 3-2, og Stavanger Oilers slo Lillehammer 3-1.

Og det er viktig med 3. fremfor 4. plass med tanke på hjemmebanefordel i kvartfinalene.

Ved en tredjeplass i serien får vi også hjemmebanefordel i semifinalene (gitt at vi går så langt da…) hvis Stavanger Oilers eller Storhamar ryker ut i kvartfinalene. Storhamar ryker nok ikke, mens Stavanger Oilers er litt mer shaky, de har implodert totalt siden de sikret seriemesterskapet og har gått på noen smeller man trodde ikke skulle være mulig for dem serien 2019/2020.

Hvem vi skal møte i kvartfinalene ble valgt etter at siste kamp var ferdigspilt lørdag. De er:

Vålerenga – Sparta torsdag 12.Mars
Sparta – Vålerenga lørdag 14.Mars
Vålerenga – Sparta mandag 16.Mars
Sparta – Vålerenga onsdag 18.Mars
Eventuelt Vålerenga – Sparta fredag 20.Mars
Eventuelt Sparta – Vålerenga søndag 22.Mars
Eventuelt Vålerenga – Sparta tirsdag 24.Mars

Det spiles altså best av 7, og da vinner jo første lag til 4 seire. Sparta har vært en overkommelig motstander denne sesongen, og sånn sett det beste laget vi kunne fått tatt i betraktning tabellsituasjonen:

19.09: Sparta – Vålerenga 0-1
19.10: Vålerenga – Sparta 5-2
26.11: Sparta – Vålerenga 2-3
11.01: Vålerenga – Sparta 3-1
15.02: Sparta – Vålerenga 2-1 etter straffer

Vi må riste av oss fadesen i Grünerhallen sporenstreks og være klare til kamp torsdag. Kampene mot Sparta denne sesongen har virkelig vært tette og jevne. Skal vi klare det vi klarte i serien må vi stå på maks fra første dropp.

Da vinner vi.

God natt, Vålerenga. Hvor hen du er…

images