Overblikket: Opptakten til noe stort?

title

Overblikket: Opptakten til noe stort?

author

real_author

Atle Enersen

intro

Torsdag gjester Storhamar Furuset Forum til det som forhåpentligvis blir den siste ordinære seriekampen vår der oppe. Et langdrygt eksil er over, en vond periode går mot sin slutt, og for å feire sammen med oss kommer altså erkerival Storhamar anført av ingen ringere enn St. Patrick Thoresen på besøk.

body

St. Patrick er som alle vet en fyr som aldri gjør noe galt, helt ufeilbarlig, men straffes alltid hardt av alle dommere. I tillegg er han en høyst jovial fyr med sterk omsorg for sine motspillere.

Not.

Anyway, Storhamar møtte Stjernen hjemme i «siloen» søndag ettermiddag i det som St. Patrick kaller en rotete kamp. Det tyder godt for vår del; Storhamar har ingenting å spille for i kampen mot oss, de har allerede sikret seriesølvet. Storhamar vant kampen 4-2.

Vi på vår side var i «garasjen» lørdag kveld, der ble resultatet David Booth – Vålerenga 3-5. Booth er en spiller mange skulle likt å sett i Vålerenga-drakt neste sesong, men jeg er redd han blir for dyr. Det høres kanskje rart at ut at en spiller fra Manglerud Star kan bli for dyr, men jeg antar han har meget godt betalt for å spille der opp i den bydelen.

Lite er meg bekjent sagt om Booths motivasjon for å spille for tomme tribuner i «garasjen», og det er fritt frem for å spekulere. Lønn er bare én faktor man kan spekulere over.

Kjør debatt!

Rett skal være rett, jeg bør kanskje ikke harselere med tomme tribuner i «garasjen», Furuset Forum har ikke akkurat knaket i sammenføyningene på grunn av presset fra publikum som vil inn og se St. Hallvards menn siden vi flyttet opp der.

Det er kanskje noe som endrer seg til sluttspillet?

Etter helgens nest siste runde av Get-ligaen 2020 er spenningen fortsatt til stede. Vi puster Lillehammer i nakken, de ligger ett poeng foran oss på tabellen, og passerer vi dem tar vi 3. plassen og bronsemedaljen med potensielt enda bedre utgangspunkt i semifinalene i NM-sluttspillet skulle vi gå så langt.

Lillehammer har igjen Frisk Asker borte og Stavanger Oilers borte i sine siste kamper. Normalt denne sesongen skulle Stavanger feie isen med Lillehammer, men Stavanger har implodert totalt siden seriegullet ble sikret, og taper nå for alt med puls. Vi får sette vår lit til Frisk Akser, at de tar Lillehammer.

Kvartfinalene begynner 12. mars, og vi starter hjemme uansett motstander. Frisk Asker har som nevnt igjen Lillehammer hjemme og Stjernen borte. Overkommelig motstand for Asker-laget så vi kan ikke vike en tomme hverken mot Storhamar torsdag eller Grüner lørdag.

To poeng bak oss ligger altså Frisk Asker og vaker som gjedda i sivet. De har alt å spille for; hjemmebanefordelene i kvartfinalene vi nå har.

Vålerenga er nå formlaget fremfor noen andre. Det betyr at Roy og «Shampo» har fått spisset formen til der det er viktigst å ha den, og vi kan gå så langt som bare fantasien rekker i sluttspillet.

Skal det bli en realitet trenger vi a) scoringer og b) en Steffen Søberg i storform.

Men først kommer Storhamar, og vi må ha beina på jorda og tenke på den kampen først og fremst.

God natt, Vålerenga. Sov godt i natt…

images