Om Smalsyn…

Hei, jeg er Smalsyn, og er i 40-årene. Jeg skal skrive mer utfyllende om meg selv og hva denne bloggen skal handle om i innlegg, men jeg vil først bare nevne en del tilstander som er med på å definere meg som person.

Jeg er tørrlagt alkoholker på fjerde året, allerede som 18-20-åring visste jeg at jeg hadde alle kriterier for å kunne defineres som aktiv alkoholiker. Jeg er i skrivende stund tørrlagt på 4 året. Og jeg har blitt tørrlagt gjennom et tolvtrinns-program, nærmere bestemt AA (Anonyme Alkoholikere).

At det er gjennom AA jeg har blitt tørrlagt gjør at jeg må være anonym, ikke bare for min egen anonymitets skyld, men også for andre alkoholikere som jeg møter i AA sin skyld.

Når det er sagt, jeg har hatt mye moro i fylla, spesielt i ungsommen og ung voksen, men mot slutten av min aktive fyllik-karriere var den en bratt nedadgående spiral. Og jeg måtte nå min personlige bunn før det det stabiliserte seg og jeg gjennom programmet sakte ble friskere.

Jeg har MS (multippel sklerose) siden 2002/04; jeg hadde de første symptomer isommeren 2002, men diagnosen var ikke ferdig før tidlig i 2004. Denne sykdommen er den som er hardest å bære, men på en måte enklest å forholde seg til; den er kronisk, jeg blir aldri frisk.

Jeg er bipolar type 1. Det betyr at jeg har hatt, og mest sannsynlig kommer til å få ha maniske episoder. Jeg er dog medisinert nu til dags, og har i april 2018 ikke hatt noen manisk episode på fire år.

Som bipolar har jeg kommet i mange merkelige, triste og morsomme situasjoner og tilstander. Jeg skal ikke male disse ut her nå, disse blir du kjent med etterhvert som bloggen vokser. Jeg liker å kikke tilbake, på godt og ondt.

Mest på godt.

Jeg har diabetes type 2. Dette betyr kjedelig nok at jeg bare ikke kan spise/drikke sukker i noen særlig grad. Jeg spiser litt medisiner for dette også, måler blodsukkeret seg gjør jeg også, og denne sykdommen er den kjedeligste av dem alle. Spiser en pille om dagen, passer på kostholdet, og that’s it. Ikke noe spennende.